گردشگری ارزان باید راه اندازی شود
انتشار: بهمن 03، 1402
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

گردشگری ارزان باید راه اندازی شود



رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ از برگزاری «چهارمین همایش بین المللی گردشگری و معنویت با رویکرد سلامت معنوی» خبر داد و از واژه جدید گردشگری، وضعیت ویژه سفرهای داخلی و ... ورود گردشگران خارجی به ایران

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ. سید سعید هاشمی - رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ وی در خصوص این همایش که قرار بود در روز سه شنبه 10 اسفند 1402 هجری قمری برگزار شود، گفت: گردشگری به عنوان یک فعالیت فرهنگی و اجتماعی به سرعت به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. در حالی که بسیاری از مردم به دنبال تجربیات ماجراجویانه و درک فرهنگ های جدید هستند، برخی دیگر به دنبال ارتقای جنبه های معنوی زندگی خود از طریق سفر هستند. در این میان کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت به عنوان پل ارتباطی بین محققان، صنعت گردشگری و علاقمندان به مسائل معنوی و معنوی، فرصت مناسبی را برای تبادل نظر و دانش جدید در این زمینه فراهم می کند.

وی ادامه داد: رویکرد گردشگری به معنویت نوع خاصی از سفر است که بر جنبه های معنوی، معنوی و فرهنگی تمرکز دارد. در این نوع گردشگری، افراد به دنبال تجربه ها و سفرهایی هستند که نه تنها به آنها امکان می دهد با فرهنگ ها و مکان های جدید آشنا شوند، بلکه به دنبال افزایش آگاهی معنوی و معنوی خود هستند.

الهاشمی بیان کرد: این نوع گردشگری به افراد این امکان را می دهد که به زندگی و هستی خود نگاه عمیق تری داشته باشند و ارتباط عمیق تری با دیگران و محیط زندگی برقرار کنند.

یکی از اعضای کمیته علمی و شورای سیاستگذاری کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت بیان کرد: رویکرد گردشگری به جنبه معنوی تنها محدود به سفر به اماکن مقدس یا مذهبی نیست، بلکه شامل سفر به طبیعت برای تقویت ارتباط با طبیعت و احساس تعامل با محیط می شود. در واقع، رویکرد گردشگری به معنویت، فرصتی برای تأمل و خودآگاهی فراهم می کند و به افراد اجازه می دهد تا در زندگی و مسائل معنوی خود تأمل کنند.

هاشمی تاکید کرد: رویکرد گردشگری از منظر معنوی کلید واژه ای است که به عنوان یکی از شاخه های مهم صنعت گردشگری این فرصت را به مردم می دهد تا فراتر از تجربیات معمول اوقات فراغت رفته و آثار عمیق تری از سفر به دست آورند.

رئیس انجمن علمی گردشگری ایران در پاسخ به آنچه از سه جلسه قبلی این همایش برمی آمد، تاکید کرد: نتایج جدی حاصل از کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت، همان ادبیات رایجی است که در دنیا شکل گرفته است. ما را به اصول و ایدئولوژی هایی که مطرح شد هدایت می کند و می طلبد که فکر کنیم، اما در حوزه سیاست گذاری و تحول و تدوین سندی که بتوان از این همایش به حوزه بالادستی خارج شد، هنوز تولیدی نداشته ایم.

رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به اهمیت برگزاری همایش بین المللی گردشگری و معنویت به میزبانی این دانشگاه، افزود: در سفر سه بخش داریم: قبل از سفر، در طول سفر. و بعد از آن سفر و اصطلاحی که اخیراً پدیدار شده است به «سواد گردشگری» گفته می شود.

او ادامه داد: یکی از مشکلات جدی کشور این است که بدون مطالعه و بدون هدف سفر می کنیم، بنابراین فرهنگ گردشگری در این زمینه بسیار مهم است، زیرا افرادی با اطلاعات کافی می توانند سفرهای بهتری را برنامه ریزی کنند و از تجربیات بهتری برخوردار شوند. این موضوع می تواند به توسعه پایدار و تقویت صنعت گردشگری نیز کمک کند.

الهاشمی افزود: متأسفانه در راستای فرهنگ سازی کار چندانی انجام نشده است، اما سعی کردیم پایان نامه های دانشگاه علم و فرهنگ را به سمت فرهنگ گردشگری سوق دهیم.

رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ گفت: حضور و شرکت در همایش ها می تواند موجب ارتقای یادگیری و فراگیری دانش در بین پژوهشگران و دانشجویان شود و به ویژه به پیشرفت علم در کشور کمک کند. این در حالی است که گردشگری علمی در کشور ما بسیار ضعیف شده است.

وی درباره انتخاب موضوعات و هدف چهارمین دوره همایش گردشگری و معنویت گفت: مضامین در این دوره بر اساس سلامت معنوی خانواده و جامعه جوانان شکل گرفت و در واقع خلأهایی در جامعه دیده شد و بر این اساس مضامین شکل گرفت.

رئیس انجمن علمی جهانگردی ایران در پاسخ این روزها شرایط اقتصادی مردم مساعد نیست و سفر از سبد برخی خانواده ها حذف شده است، در این شرایط چگونه می توان به گردشگری و معنویت رسیدگی کرد؟ وی گفت: راه اندازی گردشگری ارزان هنر ماست و دولت نیز باید کمک کند. اما با توجه به اینکه زندگی ماشینی امروزی شرایط روحی خاصی را برای همه ما ایجاد کرده است باید حتی اگر سفر کوتاه و ارزان باشد، آن را در این سبد قرار دهید.

هاشمی افزود: به نظر من دولت و بخش خصوصی باید گردشگری ارزان را راه اندازی کنند و به این هدف کمک کنند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط محیطی و تغییراتی که در موضوعات مختلف شاهد آن هستیم، مدیران ارشد دولتی باید اقداماتی را در این زمینه در نظر بگیرند که اقدامات پیشگیرانه در حوزه گردشگری است که می تواند در خدمت جامعه باشد.

رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ در پاسخ به با قرار دادن منطقه در یک حالت خاص، در این صورت گردشگری در ایران به کجا می رسد؟ وی بیان کرد: احساس امنیت عامل مهمی در توسعه صنعت گردشگری است. در این زمینه، ایران به عنوان کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی، مناظر زیبا و مردمانی مهمان نواز با ویژگی هایی که تجربه گردشگری را ارتقا می بخشد، شناخته می شود. اما شرایط منطقه به همان اندازه که می توان گفت می تواند بر گردشگری ایران تاثیر بگذارد امروزه تعداد گردشگران اروپایی در ایران نزدیک به صفر است.

الهاشمی افزود: قسمت خطرناک این موضوع رسانه ها هستند. تصویر کشور در رسانه های خارجی نقش عمده ای در تعیین تصمیم گردشگر بین المللی دارد و راه حل اصلاح این تصویر، تعاملات و سیاست های اتخاذ شده در کشور است.

رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ با تاکید بر اینکه سیاست و تعامل با سایر کشورها باید در سیاست های کلان جدی گرفته شود، گفت: برگزاری همایش های بین المللی مانند گردشگری و معنویت با رویکرد سلامت معنوی نیز می تواند این تعاملات و پایه های ایجاد شده را تقویت کنید.در زمینه های علمی.

انتهای پیام/


منبع: https://www.isna.ir/news/1402110302456/%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF