به گزارش ایسنا. عملکرد سلامت در دوران بارداری را می توان به عنوان اقداماتی تعریف کرد که به هر طریقی بر سلامت زنان باردار، جنین، کودکان و پیامدهای بارداری تأثیر می گذارد که باید در طول مراقبت های دوران بارداری شناسایی و به دست آید. این اقدامات شامل مراقبت های معمول در دوران بارداری، آموزش در مورد بارداری و زایمان، دریافت ویتامین ها و مکمل های غذایی تجویز شده، ورزش منظم، افزایش وزن مناسب، عادات غذایی سالم، مراقبت از دندان و ترک رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل و اعمال جنسی پرخطر می باشد. از آنجایی که ارتقای سلامت مادران اولویت اصلی اکثر کشورها و سازمان ها از جمله سازمان بهداشت جهانی است، آموزش می تواند نقش ویژه ای در این زمینه ایفا کند.
به گفته متخصصان، آموزش دوران بارداری طی فرآیندی پویا منجر به افزایش اطلاعات و آگاهی مادر در خصوص بارداری، زایمان و مراقبت از کودک، کاهش مصرف داروها در دوران بارداری و زایمان، کاهش درد مادر در هنگام زایمان و کاهش استرس، اضطراب می شود. و استرس افزایش راحتی مادر، کسب مهارت های مقابله با درد زایمان از طریق آمادگی جسمانی مانند تکنیک های آرام سازی و تنفس و همچنین کمک به مادر برای لذت بردن از تجربه بارداری و زایمان لذت بخش. همچنین کلاس های آموزش دوران بارداری فرصت بسیار خوبی برای شناسایی و اصلاح باورها و اطلاعات نادرست در مورد بارداری، زایمان و مشکلات پس از زایمان است که باعث اضطراب و عدم اعتماد به نفس زیادی در مادر می شود.
در پژوهشی در این زمینه، محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز بهداشت جنوب تهران و دانشکده علوم پزشکی سیرجان، اثربخشی انجام انواع مجازی این تمرینات را در دوران آمادگی برای زایمان بر عملکرد سلامت باردار مورد بررسی قرار دادند. زنان.
در این مطالعه مداخله ای، 633 زن باردار تحت پوشش مراکز جامع سلامت شهری و پایگاه های تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب تهران مورد بررسی قرار گرفتند.
حدود نیمی از این زنان در گروه مداخله و نیمی دیگر در گروه کنترل قرار گرفتند. برای افراد گروه مداخله، کلاس های آمادگی زایمان مجازی برگزار شد و سپس با روش های علمی، وضعیت آمادگی برای زایمان با گروه دیگر در هفته های 34 تا 38 بارداری مقایسه شد.
بر اساس نتایج این تحقیق، آموزش مجازی آمادگی زایمان تاثیر مثبتی بر عملکرد سلامت زنان باردار دارد. بنابراین در مواردی که امکان برگزاری دوره های آموزشی آمادگی زایمان به صورت حضوری وجود ندارد، دوره های آموزشی مجازی جایگزین مناسبی است.
یافته های ما نشان می دهد که میانگین نمرات مادران باردار در گروه مداخله در ابعاد تغذیه، مراقبت های ویژه و اطلاعات صحیح بارداری به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود. همچنین میانگین نمره عملکرد سلامت کلی زنان باردار در گروه مداخله به طور قابل توجهی بهتر بود."
این محققین می افزایند: با توجه به اثربخشی بالای این نوع آموزش یعنی آموزش مجازی در بهبود وضعیت آمادگی برای زایمان در زنان باردار، می توان از آن در هر شرایطی که حضور گروهی حضوری باشد استفاده کرد. ممکن نیست." آموزش چهره برای مادران باردار مانند شیوع هر نوع بیماری عفونی، آلودگی، آب و هوا یا بیماری و شرایط جسمانی مادر تا علاوه بر دستیابی به اهداف آموزشی مورد نظر، از مزایای جانبی کلاس های مجازی نیز بهره مند شوند. .
همچنین اشاره کرده ایم که در کنار کلاس های آموزشی حضوری می توان چندین جلسه از دوره آموزشی مربوطه را به صورت مجازی برگزار کرد زیرا با رویکرد آموزشی ترکیبی می توانید از مزایای هر دو روش آموزشی بهره مند شوید.
اطلاعات فنی و کامل این یافته ها در قالب یک مقاله علمی پژوهشی در فصلنامه «آموزش سلامت و ارتقای سلامت در ایران» انجمن علمی آموزش سلامت و ارتقای سلامت ایران منتشر شده است.
انتهای پیام/